Ontstaan 2022-08-30T11:36:29+00:00

Ontstaan

Van juni 2014  t/m december 2016 is de pilot “Thuis Bewegen” uitgevoerd, een sociaal beweegproject waarin ouderen uit de buurt (weer) met elkaar in contact zijn gebracht door in kleine groepjes, in eigen huis, samen te bewegen en lichte oefeningen uit te voeren. De oefeningen, die onder leiding van de sportbegeleiders worden uitgevoerd, komen conditie, coördinatie en balans ten goede. De oefeningen zijn toe te passen in het dagelijks leven tijdens kleine werkzaamheden in en om het huis, waardoor de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen toenemen. Het onderlinge contact dat ontstaat, bevordert de saamhorigheid en betrokkenheid in de buurt en kan isolement en eenzaamheid voorkomen of verminderen.

Het succes van het project, waarvoor inmiddels ook belangstelling is uit andere gemeenten, vroeg om een nieuwe organisatievorm. De initiatiefnemers van ‘Thuis bewegen’ willen graag hun kennis en ervaring delen en zich inzetten voor uitbreiding van sociale beweegprojecten. Daarom is de ‘Stichting In Beweging” opgericht waarin enthousiaste betrokken bestuurders bereid gevonden zijn de ontwikkelingen bestuurlijk in goede banen te leiden.

Het team achter Stichting in Beweging met v.l.n.r.: Annemieke Carbo (staand), Sander van Nieuwenhuizen (afgetreden 28-8-2022), Willeke Geerts, Anton Sluijs en Desiré van Nieuwenhuizen (gestopt per 1-7-2021).

Doneren

Met uw donatie ondersteunt u ons om nieuwe groepjes op te zetten en huidige beweeggroepjes voort te zetten.

Het doneren aan ‘Stichting In Beweging’ of aan het ‘Project Thuis Bewegen’ is aftrekbaar. Wij zijn een ANBI stichting.

Meer informatie